Гастроємкості і листи
Гастрономічні ємності
На сьогоднішній день, практично всі заклади громадського харчування, особливо тематичні ресторани та кафе намагаються виділитися і дати своєму закладу характерну рису і додаткову привабливість для клієнтів, пропонуючи при цьому різні вишукані страви. Це можуть бути страви французької, турецької, китайської кухні і багато інші кулінарні шедеври. Природно, для надійного зберігання різних інгредієнтів використовується професійне обладнання. Таким незамінним обладнанням в будь-якому закладі громадського харчування є набори гастроємкостей будь-яких розмірів і призначення.
Гастроємкості призначені для приготування, зберігання, розігріву та показу будь-яких страв. Всі гастроємкості виготовляються з харчової нержавіючої сталі, що продовжує їх використання і зовсім не шкодить продуктів.
Необхідно зауважити, що гастроємкості раціоналізують весь робочий процес на будь-якій кухні. Так, гастроємкості з сталі з антипригарним покриттям в ідеалі підходять для теплового приготування продуктів. Ці гастроємкості придатні для використання в будь-яких температурах, а також їх перепадах. Цей фактор суттєво впливає на роботу кухаря, так як при приготуванні страви, він може використовувати одну гастроємність замість декількох. Більше того, продукти, з яких готується блюдо, зберігають свій товарний вигляд. Дуже зручним після приготування їжі в гастроємності є її розміщення в тепловій шафі або на лініях роздачі.
Гастроємкості виробляються згідно загальноприйнятим стандартам. Це єдині розміри, тому гастроємкості підходять до будь-якого торговельного обладнання. Більше того, вони з легкістю встановлюються в різні поверхні, духовки, вітрини та інше обладнання.
Габарити 530х325 мм прийняті за основу зовнішнього розміру гастроємкостей. Ємність з такими розмірами називається GN 1/1. На професійних кухнях також застосовуються гастроємкості кратних GN 1/1 розмірів: 1/2, 1/3, 1/4, 1/6, 1/9, 2/1, 2/3, 2/4. Їх глибина складає 20, 40, 65, 100, 150 і 200 мм.
Деко - це металева ескость яка має заокругленні краю.Він широко використовується для приготування їжі у духових шафах. Без такої "диво-посуду" неможливо уявити повноцінну організацію трудового процесу на кухні .Щоб створити найсмачнішу випічку, десерт, запіканку, м'ясну або овочеву страву, необхідно мати якісний і практичний деко.Він стане універсальним і незамінним помічником кухаря.
Листи, виготовлені з нержавіючої сталі не прогорають, не іржавіють. Вони досить прості в обслуговуванні. Спеціальне антипригарне покриття забезпечує ідеальний результат готування. Хрустка, апетитна і золотава скоринка -це неотемлимая деталь будь-якого страви,яке приготовлено з допомогою такого листа.