Піч для піци
Дров'яні печі в даний час не користуються популярністю. Висока ціна на саме обладнання і паливо, ціна на який в середньому дорожче, ніж на електрику і газ, що робить виробництво не дуже рентабельним. До недоліків можна також додати незручність в експлуатації: працювати з такою піччю можуть тільки спеціально навчені професіонали.
Єдиний плюс у використанні дров'яних печей – можливість реклами. Спечена на «живому» вогні піца має незрівняний ні з чим смак, це може зрозуміти будь-який покупець, навіть якщо він не є вимогливим знавцем даного продукту. А це означає, що і ціна за таку «справжню» піцу буде дорожче.
Подові печі працюють за допомогою електрообігріву, верхні і нижні нагрівальні елементи якого регулюються окремо. Конвеєрні печі працюють на Тенах або кварцових лампах. Всі подібні печі для приготування піци мають спеціальні системи енергозбереження.
Найбільш популярними для роботи пекарень є подові печі для випікання піци. Можливо справа в тому, що модельний ряд подових печей найбільш широкий у всіх виробників даних апаратів. До того ж, будь-яка подовапіч для приготування піци є більш енергозберігаючою і займає меншу площу на виробництві, ніж конвеєрні.
Ціна печі для піци залежить від внутрішніх розмірів камер і кількості ярусів, на які можна поміщати піци для запікання.
При бажанні купити піч для піци слід обов'язково звернути увагу на кількість пар електричних Тенів, розташованих вгорі і внизу кожної камери. Чим цих пар буде більше, тим рівномірніше буде розподілятися тепло по камері печі, а значить, тим якісніша продукція буде виходити в даній печі.
Для рівномірного нагрівання будь-яка піч для піци повинна мати регулятори інтенсивності теплових потоків, окремі для верхніх і нижніх груп нагрівальних елементів. Дана функція в печі потрібна для тих моментів, коли в одній печі випікається кілька піц і на черені і на деках.
Для підтримки в печі певної температури, будь-яка піч повинна бути забезпечена хоча б одним термостатом для регулювання температури і ще одним, захисним. Термостати можуть бути двох видів – аналоговий термостат, який заповнюється маслом і термопара. При виборі печі, перевагу краще віддати термопари, як найбільш надійної системи термостатів.
И последнее, на что обязательно надо обратить внимание при выборе печи для пиццы, это толщина изоляции и расположение панели, контролирующей всю автоматику печи. Вона повинна бути розташована в ізольованій коробці, яка прикріплюється до бічної стінки зовнішньої сторони печі. Все це дає найбільшу гарантію безпечної роботи всього апарату.