Кошик
9 відгуків
АКЦИОННОЕ ПРИДЛОЖЕНИЕ!!! ХОЛОДИЛЬНАЯ ВИТРИНА "КАРОЛИНА" -30%Посмотреть
+380 (73) 933-73-53
Тепло-холод
Кошик

Лава гриль

Мрія багатьох рестораторів – готувати м'ясні, овочеві та рибні страви з ароматом димку на кухні свого закладу. З лавовым грилем ця мрія стає реальністю.

Гриль лавовий являє собою обладнання, за допомогою якого можна готувати смачні, ароматні та здорові страви без використання жиру. Лава-гриль – це пристрій, що складається з решітки, піддона, в якому розміщуються камені вулканічної лави, і електричних Тенів або газових пальників, що забезпечують нагрівання каменів.

Лавові каміння рівномірно розподіляють тепло по поверхні гриля і вбирають жир, який стікає з решітки. Потрапляючи на розжарені камені, жир починає диміти і забезпечує страви приємний аромат. Ніякого додаткового жиру (тваринного або рослинного) при приготуванні на лавовому грилі використовувати не потрібно.

При готуванні на лавовому грилі їжа зберігає всі мікроелементи і вітаміни, тоді як під час звичайної смаження велика їх частина втрачається. На такому обладнанні можна по черзі готувати різні продукти: м'ясо, овочі, рибу, сардельки і т. д., і їх запахи і смаки при цьому не перемішаються. Крім того, готуються страви не потрібно додавати сіль і спеції, достатньо один раз посипати камені приправою, і її аромат буде передаватися всієї їжі, яка готується на цих каменях.

 

Страви, приготовані на лавовому грилі, мають ряд переваг:

вони в процесі готування здобувають такий же смак і аромат, який буває у страв, приготованих на вогні;

продукти смажаться у власному соку і зберігають всі корисні речовини;

вони просочуються неповторним ароматом спецій, що походить від лавових каміння;

вони готуються значно швидше, ніж на традиційній жарочної поверхні.

Пристрій лавового гриля

Корпус лавового гриля виробляється з високоякісної сталі, що не іржавіє і не піддається корозії. Решітки можуть бути чавунними (більш дешевими і довгостроково зберігають тепло) або сталевими (довговічними і простими у використанні). У більшості виробників піддон гриля покривається емаллю.

 

Панель управління відрізняється простотою і при необхідності легко розбирається для гігієнічної обробки. Користувачам може бути доступно (в залежності від конкретної моделі) до 10 температурних режимів роботи апарата. Вулканічні камені практичні, вони легко видаляються і миються. При цьому їх треба періодично замінювати, так як камені не підлягають відновленню.

 

Лавові грилі бувають з однією або двома ребристими поверхнями, які підходять як для морепродуктів, так і для смаження жирного м'яса.

 

В якості джерела живлення може бути використано електрика або газ. У першому випадку обладнання розігрівається до +300°С завдяки Тенам або кварцовим лампам, а підтримання температури на необхідному рівні забезпечується терморегуляторами. Харчування гриля здійснюється від мережі напругою 220В або 380В. Газові апарати нагріваються від газових пальників, що працюють на пропан або бутан.

На що слід звернути увагу при виборі лавового гриля

При виборі лавового гриля для того чи іншого закладу громадського харчування потрібно звернути увагу на ряд важливих факторів, що забезпечують максимальну зручність експлуатації пристрою і його ефективність.

Вибір типу гриля. Приступаючи до пошуку обладнання, потрібно визначитися з джерелом живлення для нього. В даний час на території України встановлення газового обладнання сполучена з визначеними складностями, тому більшість рестораторів віддає перевагу електричним грилям, живлення яких здійснюється від звичайної електромережі.

 Вибір підходящої робочої поверхні. Віддавати перевагу гладкому чи рифленого грилю потрібно в залежності від особливостей меню кафе чи ресторану. Великим закладам рекомендується купувати відразу два гриля, щоб максимально урізноманітнити асортимент пропонованих страв. Невеликого кафе є сенс купувати апарат з двома жарочными поверхнями – рифленою і гладкою.

 Вибір виробника. Великі заклади громадського харчування віддають перевагу відомим виробникам. Хоча в цьому випадку доводиться переплачувати «за марку», але витрати окупають себе якісним гарантійним і післягарантійним обслуговуванням. На вітчизняному ринку найбільш широко представлені товари таких європейських виробників, як EWT INOX, Bertos, Angelo Po і Fimar.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner