Плити газові
Промислові газові плити
Газова плита – це те, з чого починається будь-яка кухня, не виключаючи професійну. Промислові плити розміщають в ресторанах, в тому числі і швидкого харчування, кафе, барах і навіть їдалень. Найчастіше, саме від правильно підібраного професійного оснащення залежить швидкість роботи кухні і якість страв, а значить і успіх всього підприємства громадського харчування. На відміну від звичайних, професійні (промислові) газові плити більш потужні і здатні працювати у виробничому режимі тривалий час. Приготування страв в промислових масштабах вимагає підбору професійної високоякісною, надійною і в той же час ергономічної техніки. При цьому плиту слід підбирати виходячи з потреб виробництва і її головних завдань.
Характеристики плит газових професійних (промислових):
- плити бувають газові і електричні, але використання останніх не завжди виправдано в тих регіонах, де бувають часті перебої з електрикою. Професійні пристрої вважаються більш економічними, вони можуть працювати як від систем загального газового постачання, так і від газових балонів;
- промислові плити в основному виготовляються з нержавіючої сталі, це пояснюється стійкість металу до механічних пошкоджень і корозії;
- конфорки і накладки на них виробляють з чавуну, що забезпечує їм довгу службу без необхідності в заміні;
- кількість конфорок в промислових газових плитах може варіюватися від одного до шести, варто вибирати виходячи і специфіки професійної кухні;
- дуже зручні у використанні плити з електророзпалом, який може спрацьовувати автоматичний або від натискання кнопки;
- для професійної кухні також важливою є безпека, тому слід звернути увагу на плити промислові з функцією «газ-контроль»;
- плита може йти окремо або в комплекті з духовкою одного з видів: газовій або електричній;
- деякі моделі оснащені вбудованими таймерами.